Besökare

24 juni 2012

Lyxig rabarberpaj med marängtopp

Idag var det inte bara jag som bakade. Caroline gjorde en rabarberpaj och tog med den till en av sina vänner som fyller år nu i veckan. Överraskningsfika blev det och god var den också. Hon prövade ett nytt recept som vi inte bakat med tidigare, och resultatet blev en god paj med marängtäcke och färsk frukt.



Till er som är sugna på att baka kommer receptet här.

Lyxig rabarberpaj med marängtopp


Till pajdegen:
125 g smör
4,5 dl vetemjöl
1 äggula
3 msk strösocker
2 1/2 msk vatten


Till fyllningen:
400 g rabarber
1 dl strösocker
1 dl gelésocker
3 msk potatismjöl
2 tsk stött kardemumma


Till marängtoppen:
1 1/2 dl strösocker
3 äggvitor


Till garnering:
Jordgubbar (C hade ananas & hallon, det funkar också)



  •  Kör ihop pajdegen i matberedare eller knåda snabbt ihop den för hand. Lägg degen svalt en timme innan utbakning.
  • Blanda centimeterstora bitar av rabarber med de båda sockerarterna, potatismjöl och stött kardemumma. Låt blandningen stå en knapp timme.
  • Kavla ut degen och klä en låg pajform (28 cm diameter). Nagga botten med en gaffel och lägg i rabarberfyllningen. Grädda pajen på låg fals i 200 grader, 25 min. Ta ut och låt pajen svalna något.
  • Vispa äggvitorna till skum och tillsätt sockret i omgångar. Bred ut marängsmeten över pajen och sätt in den i  25o graders ugn i cirka 5 min. Marängen ska få färg men inte bli bränd. Kyl kakan före dekorering och servering. 


Lycka till!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar