Till er som är sugna på att baka kommer receptet här.
Lyxig rabarberpaj med marängtopp
Till pajdegen:
125 g smör
4,5 dl vetemjöl
1 äggula
3 msk strösocker
2 1/2 msk vatten
Till fyllningen:
400 g rabarber
1 dl strösocker
1 dl gelésocker
3 msk potatismjöl
2 tsk stött kardemumma
Till marängtoppen:
1 1/2 dl strösocker
3 äggvitor
Till garnering:
Jordgubbar (C hade ananas & hallon, det funkar också)
- Kör ihop pajdegen i matberedare eller knåda snabbt ihop den för hand. Lägg degen svalt en timme innan utbakning.
- Blanda centimeterstora bitar av rabarber med de båda sockerarterna, potatismjöl och stött kardemumma. Låt blandningen stå en knapp timme.
- Kavla ut degen och klä en låg pajform (28 cm diameter). Nagga botten med en gaffel och lägg i rabarberfyllningen. Grädda pajen på låg fals i 200 grader, 25 min. Ta ut och låt pajen svalna något.
- Vispa äggvitorna till skum och tillsätt sockret i omgångar. Bred ut marängsmeten över pajen och sätt in den i 25o graders ugn i cirka 5 min. Marängen ska få färg men inte bli bränd. Kyl kakan före dekorering och servering.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar