Förra veckan var vi nere i Varberg tillsammans med Hästklubben. Eftersom som vi var några stycken så hjälptes vi åt att baka till resan. Caroline bakade denna goda rabarberkaka som ni får receptet på här. Jag gjorde en stor sats med chokladbollar också, ett säkert kort, det går alltid hem.
Carolines Rabarberrutor
100 g margarin
2½ dl mjölk
4 ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
ca 400 g rabarber, rå tunt skivad (ca 3/4 liter)
Topping:
1 dl socker
1 msk malen kanel
2 msk potatismjöl
Värm ugnen till 225 grader. Smörj och bröa (eller lägg i bakplåtspapper) en långpanna (30*40). Smält margarinet. Häll i mjölken och värm den lite.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt den varma mjölken och fettet. Rör till sist ner mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Häll smeten i formen. Fördela rabarbern ovanpå kakan och strö över sockret blandat med kanel och potatismjöl.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna. Skär kakan i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar