Inget kalas med släkt och vänner idag men en liten familjefika med budapestrulle.
Budapestrulle (2 st) 175 grader ca 20 min.
250 g äggvita
450 g socker
200 g rivna hasselnötter
75 g vaniljsåspulver (kok)
Fyllning:
5 dl grädde
3 burkar konserverade mandarinklyftor
Garnering:
ca 25 g mörk choklad
florsocker
gräddrosor med mandarinklyftor
Vispa upp äggvitan tillsätt lite socker i taget till en fast och blank maräng. Blanda nötterna med vaniljsåspulver och vänd försiktigt ner dom i smeten. Fyll blandningen i en spritspåse använd tyll nr 15. Spritsa ut blandningen på ett bakplåtspapper på längden, grädda mitt i ugnen. Låt svalna och vänd sedan upp den på ett annat bakplåtspapper, dra försiktigt bort det gamla pappret. Vispa grädde. Låt mandarinklyftorna rinna av i ett durkslag. Bred ut grädden på marängen och fördela mandarinklyftorna ovanpå. Låt det ligga i ca 5 min innan du rullar ihop allt som en "rulltårta" Sikta florsocker över rullen. Ringla den smälta chokladen över, dekorera med gräddrosor och mandarinklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar