Besökare

4 juli 2013

Brödkakor

Vad gör man på kvällen när man ser att brödet nästan är slut och vet att imorgon är vi tre stycken som ska ha frukostmacka med till jobbet? Jo man sätter en liten deg på jäsning såklart vad annars. Denna gång fick det bli 4 stycken brödkakor lite snabbt och lätt. Här är en variant med rivna morötter som jag kan rekommendera då dom blir mycket saftiga och goda.





Rågsiktskakor med rivna morötter

50 g jäst
6 dl mjölk, ljummen
50 g smör salt
2 tsk salt
3/4 dl ljus sirap
ca 1 dl fint riven morot
13-15 dl rågsiktsmjöl

Låt jäsa i ca 40 min, dela degen i fyra bitar forma till runda bollar och kavla ut till runda kakor. Ta ut ett hål i mitten nagga kakorna med en nagg eller en vanlig gaffel. Låt bröden jäsa ytterligare i ca 30 min. Sätt ugnen på 220 grader.

Grädda bröden längs ner i ugnen i 12-15 min, tills de fått en gyllenbrun färg.

 
Gyllenbruna brödkakor som smakar ljuvligt med en klick smör...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar