Besökare

19 maj 2013

Viktorias Chokladbiskvier


Här kommer recept på mina chokladbiskvier.


Biskvibottnar

1250 g mandelmassa
200 g socker
3 dl äggvita

Blanda mandelmassa och socker i maskinens bunke kör med vinge "länge" Skrapa ofta bunkens kanter och vinge med ett skrapkort i plast. Häll i äggvitan 1 dl i taget kör till rätt konsistens. Lägg massan i en spritspåse använd 12 mm tyll, spritsa ut på bakplåtspapper lite större än en femkrona. Grädda i 200 grader mitt i ugnen ca 8 min.


Smörkräm

500 g margarin (rumstempererat)
350 g florsocker
25 g vaniljsocker
5 msk kakao
1 dl varmt vatten ca 60 grader
1 kapsyl gräddkola extrakt

Margarin, florsocker, vaniljsocker och kakao vispas i ca 4 min på medelhastighet (Glöm inte skrapa kanterna ofta med skrapkort) Sen 10 min på högsta hastighet häll därefter i det varma vattnet kör ytterligare 2 min på höghastighet sen i med gräddkolan och kör 2 min till på höghastighet. Nu ska smörkrämen vara riktigt slät och fluffig.

När biskvibottnarna är kalla kan du ta och smöra på smörkrämen lite toppigt med en sked på undersidan. Ställ dom sen kallt innan du doppar i choklad.

Garnering

600 g blockchoklad
75 g kokosfett eller 3 msk olja

Smält över vattenbad, låt kallna något och doppa sen den toppiga sidan i chokladen. Låt stå kallt och stelna.


Mina något "frostiga" biskvier, som jag haft i frysen.
 
 
 "Njut dom tillsammans med en stor kopp kaffe"


 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar