Franska surdegsbaguetter
500 g ljummet vatten
9 g jäst
200 g vetesurdeg
800 g vetemjöl ( Manitoba Cream)
2 msk olivolja
18 g havsalt
Kör vatten och jäst långsamt i 6 min, tillsätt surdegen kör 6-7min. Tillsätt mjölet och oljan öka hastigheten och kör 4 min. häll sist i havsaltet och kör 4 min igen.
Lägg degen i en rejält mjölad bunke, låt vila 1 tim. med plastfolie över.
Ta upp degen försiktigt och väg upp i 350 g bitar, forma varsamt till baguetter mjöla och lägg på plåt, täck med plastfolie igen och låt jäsa ca 1 timme till. Sätt på ugnen på 260 grader i lagom tid innan gräddningen och sätt samtidigt in en långpanna fylld med vatten i ugnen.
Snitta bröden precis innan du sätter in plåten i ugnen, sänk temperaturen till 220 grader.
Grädda tills bröden fått fin färg ca 15-20 min. Låt svalna på galler.
Helt underbart goda prova själv.
Wow dem ser jättegoda ut. Ja ska Göra ett försök, men de blir förmoderligen inte lika lyckat. Men övning ger färdighet säger dem ju ,hihi. Vart finns det sådan plåt med "skåror" i som du har på bilden? Kram
SvaraRadera